A fűszerpaprika őrlemények minősítési lehetősége a növényi olajjal kioldott színezékek CIEL*a*b*színkoordinátái alapján |
Mezőgazdaság
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
színmérés |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
A kultúra és az egészségtudat integrálása az élelmiszeripari szakképzésbe kutatási projekt |
Üzleti tudományok
|
A kultúra és az egészségtudat integrálása az élelmiszeripari szakképzésbe
|
kultúra, élelmiszeripar, élelmiszer, fogyasztói magatartás, marketing, szakképzés, Leonardo da Vinci |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
A tárolási technológia idejének rövidítése, áthidalása |
Mezőgazdaság
|
Dr. Szabó P. Balázs kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia. |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Alacsony teljesítményű motorfékpad és görgős motorkerékpár teljesítménymérő próbapad mérési, oktatási feladatokra |
Mérnöki tudományok
|
Motor-, ill. teljesítménymérő fékpadok
|
bio hajtóanyagok vizsgálata, motorfék pad, motorkerékpár teljesítmény mérés |
Probléma orientált kutatás (alkalmazott-, piacosítható kutatás) |
Alternatív technológiák hatása az élelmiszer feldolgozásra és az élelmiszerekre |
Mezőgazdaság
|
Dr. Csanádi József kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Az Európai Unió Élelmiszer-szektora |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Az egészséges táplálkozás támogatása sütőipari termékekkel |
Mezőgazdaság
|
Dr. Szabó P. Balázs kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Az emberi térd mozgásvizsgálata |
Mérnöki tudományok
|
Az emberi térd mozgásvizsgálata
|
emberi térd, mozgásvizsgálat, térbeli mechanizmus, pillanatnyi forgástengely, protézis-fejlesztés |
Probléma orientált kutatás (alkalmazott-, piacosítható kutatás) |
Biológiai rendszerek aprózódási jellemzőinek vizsgálata |
Mezőgazdaság
|
Dr. Gyimes Ernő kutatóműhelye
|
biológiai rendszerek, élelmiszeripar |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Funkcionális élelmiszerek fejlesztése |
Mezőgazdaság
|
Dr. Csanádi József kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Fűszerpaprika őrleményben a zöld részek (csuma, szár, levél, biológiailag éretlen termésfal) arányának kimutatási lehetősége |
Mezőgazdaság
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
fűszerpaprika, aránykimutatás |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Gazdasági elemzések a magyar élelmiszeriparról |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Innováció az élelmiszeriparban. |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Intenzifikált membránszeparációs eljárások |
Mérnöki tudományok
Környezettudományok
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
membránszűrés, szennyvíztisztítás, vízkezelés, ultraszűrés, nanoszűrés, komplex eljárások, vibrációs membránszeparáció, mikroszűrés, előkezelés, ózonkezelés, élelmiszeripari szennyvízkezelés, hulladékkezelés, melléktermék feldolgozás |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Ipargazdaságtan |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Kis- és középvállalkozások igényfelmérése |
Üzleti tudományok
|
Kis- és középvállalkozások fejlesztése kutatóműhely
|
közgazdaságtan, kkv, kis- és középvállalatok, kis- és középvállalkozások |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Kiskérődzők tejtermelésének, tejminőségének javítása |
Mezőgazdaság
|
Dr. Csanádi József kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány, állattenyésztés |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Konvencionális és alternatív élelmezési rendszerek |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Különleges élelmiszerek fogyasztási szokásainak növelési lehetőségei |
Üzleti tudományok
|
Különleges élelmiszerek marketingje és fogyasztása
|
agrárgazdaságtan, marketing, élelmiszer |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Lisztminősítő módszerek |
Mezőgazdaság
|
Dr. Szabó P. Balázs kutatóműhelye
|
élelmiszertudomány |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Mikrohullámú energiaközlés folyamatos áramlású rendszerekben |
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
mikrohullámú kezelés, élelmiszeripari szennyvíziszap kezelés, iszapkezelés, biogáz hozam növelés, folyamatos áramlású mikrohullámú rendszer |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Nagyhatékonyságú oxidációs eljárások alkalmazása élelmiszeriparban, vízkezelésben |
Mezőgazdaság
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
oxidáció, élelmiszeripar, vízkezelés |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Nagyhatékonyságú oxidációs eljárások kombinációja membránszűrési műveletekkel |
Mezőgazdaság
|
Folyamatmérnöki kutatócsoport
|
membránszűrés, oxidáció |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
NanoSentry (Információszerzés – szubmolekuláris szinten agyi működési mechanizmusok részleteit illetően) |
Mezőgazdaság
|
Dr. Soós József kutatóműhelye
|
nanotudomány |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Olajos mag őrlemények és tovább feldolgozott termékeik laboratóriumi vizsgálati módszerei |
Mezőgazdaság
|
Horváthné Dr. Almássy Katalin kutatóműhelye
|
élelmiszertechnológia |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Omniszenzor – Flexibilis, célorientáló bioszenzor-rendszer kifejlesztése |
Mezőgazdaság
|
Dr. Soós József kutatóműhelye
|
alkalmazott biotechnológia |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Pneumatikus mesterséges izom alkalmazása robottechnikai feladatokra |
Mérnöki tudományok
|
Pneumatikus mesterséges izmok vizsgálata és alkalmazása
|
műszaki tudományok, pneumatikus mesterséges izom (PMI), karakterisztikák, nagypontosságú pozicionálás, statikus és dinamikus modellezés, ipari és humán célú alkalmazás, gépészet, robottechnika |
Probléma orientált kutatás (alkalmazott-, piacosítható kutatás) |
Rezisztens keményítő felhasználása búzaliszt alapú termékek rostdúsítására |
Mezőgazdaság
|
Horváthné Dr. Almássy Katalin kutatóműhelye
|
élelmiszertechnológia |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Szemestermények eltarthatósági idejének növelése |
Mezőgazdaság
|
Dr. Gyimes Ernő kutatóműhelye
|
élelmiszeripar, szemes termények |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Technológiai folyamatok hatása az élelmiszer feldolgozás során az antioxidáns aktivitásra |
Élelmiszeripar
|
Dr. Gábor Miklósné kutatóműhelye
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Természetes anyagok antioxidáns hatásának vizsgálata |
Mezőgazdaság
|
Dr. Gábor Miklósné kutatóműhelye
|
antioxidáns, természetes anyagok |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Táplálkozás-lélektan |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Térbeli mechanizmusok alkalmazása az emberi térd kinematikai vizsgálatában |
Sport- és egészségtudományok
|
Biomechanikai mozgásvizsgálatok kutatóműhely
|
emberi térd, mozgásvizsgálat, térbeli mechanizmus, optikai helyzet-meghatározás, pillanatnyi forgástengely, protézisfejlesztés |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Válogatott tanulmányok az élelmiszeripari innováció témaköréből |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Édesipari termékek biológiai értéknövelése |
Mezőgazdaság
|
Dr. Gyimes Ernő kutatóműhelye
|
élelmiszeripar, édesipar |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Élelmiszerek dúsitása természetes antioxidánsokkal |
Élelmiszeripar
|
Dr. Gábor Miklósné kutatóműhelye
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Élelmiszeripari kis- és középvállalkozások fejlesztése |
Üzleti tudományok
|
Kis- és középvállalkozások fejlesztése kutatóműhely
|
közgazdaságtan, kkv, kis- és középvállalatok, élelmiszeripar, kis- és középvállalkozások |
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |
Új termék fejlesztési irányzatok a világ élelmiszeriparában és Magyarországon |
Közgazdaságtudomány
Mérnöki tudományok
Élelmiszeripar
|
Az élelmiszeripar közgazdasági kérdéseit vizsgáló kutatások
|
|
Ismeretbővítő kutatás (alap- elméleti kutatás) |